Intézmények - Mislenykult

MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

A Művelődési Központ koordinálja a városi nagyrendezvényeket, szervezi a nemzeti ünnepeket, illetve a kisebb rendezvények, valamint a minden hónapban megszervezésre kerülő tematikus családi napok is az intézmény hatáskörébe tartoznak. Emellett a nyári időszakban több turnusban saját gyermektáborokat szervez, és helyet ad a civil szervezetek táboroztatásának is.
Az intézmény nem csak ebben a néhány hónapban jelentős befogadóhely a különféle csoportok számára, számos egyesületi foglalkozás, edzés helyszíne a hétköznapokban, de a város iskolájával, óvodájával, egyéb intézményeivel is rendszeresen együttműködik. A művelődési ház fontos küldetésének tekinti a helyi művelődő közösségek felkarolását, szakmai támogatását, emellett megannyi tematikus képzés, program színhelye. Összességében elmondható, hogy a Művelődési Központ szolgáltatás alapú közművelődési intézmény, civil ház, információs központ és szabadidőközpont is egyszerre.

A Művelődési Központ nyitvatartása:

Hétfő: 8.00-16.00
Kedd: 8.00-16.00
Szerda: 8.00-16.00
Csütörtök: 8.00-16.00
Péntek: 8.00-16.00

KÖNYVTÁR

Könyvtárunk gyermek- és felnőttrészlegén 6000 különböző szépirodalmi kiadvány és szakkönyv között válogathatnak olvasóink, az állomány folyamatosan frissül. Jelenleg nyolc különböző folyóirat böngészhető helyben, a régebbi lapszámok olvasójeggyel néhány napra haza is vihetők. Már a legkisebbeket is gyereksarokkal, lapozókkal, kortárs gyerekirodalommal várjuk, hiszen nagyon fontos, hogy mihamarabb kialakuljon a könyvek, majd később az olvasás szeretete. De természetesen igyekszünk minden korosztály igényeit kielégíteni: a nagy klasszikusok mellett valamennyi kategóriában megtalálhatóak a legújabb magyar és nemzetközi sikerkönyvek. Online katalógusunkban a teljes állomány szerepel, a részletes kereső alkalmazásával pedig akár tematikára, szerzőre, évszámra is leszűkíthető a kiadványok sora, ellenőrizhető azok státusza.

Azon könyvekre, amelyek épp kölcsönzés alatt állnak, előjegyzés kérhető! Ha elakadt volna a szolgáltatás használatával, vagy ajánlásra lenne szüksége, könyvtáros kollégáink szívesen segítenek! Amennyiben a polcokon sorakozó könyvek között mégsem találja meg kedvenceit, kérjük, írja meg javaslatát!

A könyvtár nyitvatartása:

  • Hétfő: zárva
    Kedd: 13.00-18.00
    Szerda: 10.00-18.00
    Csütörtök: 10.00-16.00
    Péntek: 10.00-16.00
  • Szombat: zárva

Gyerekkönyvtár – tudnivalók:

16 éves korig a beiratkozás ingyenes, a beiratkozáshoz a szülői által aláírt jótállói nyilatkozat kitöltése szükséges.
Gyerekeknek egyszerre 3 könyv kölcsönözhető, a kölcsönzési idő 4 hét, amely kétszer meghosszabbítható, amennyiben nincs előjegyzés adott kiadványra.

Amennyiben a lejárt határidejű könyvek miatt harmadik felszólító levél is kiküldésre kerül, 500 Ft késedelmi díjat számolunk fel. 

Felnőttkönyvtár – tudnivalók:

Felnőtteknek a beiratkozási díj egy évre 1.000.-, diákoknak és nyugdíjasoknak 500.- forint, 70 év felett ingyenes.
16 év felett egyszerre 8 könyv kölcsönözhető, a kölcsönzési idő 4 hét, amely kétszer meghosszabbítható, amennyiben nincs előjegyzés adott kiadványra.

Amennyiben lejárt határidejű könyvek miatt harmadik felszólító levél is kiküldésre kerül, 500 Ft késedelmi díjat számolunk fel.