Intézmények - Mislenykult

MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

A Művelődési Központ koordinálja a városi nagyrendezvényeket, szervezi a nemzeti ünnepeket, illetve a kisebb rendezvények, valamint a minden hónapban megszervezésre kerülő tematikus családi napok is az intézmény hatáskörébe tartoznak. Emellett a nyári időszakban több turnusban saját gyermektáborokat szervez, és helyet ad a civil szervezetek táboroztatásának is.
Az intézmény nem csak ebben a néhány hónapban jelentős befogadóhely a különféle csoportok számára, számos egyesületi foglalkozás, edzés helyszíne a hétköznapokban, de a város iskolájával, óvodájával, egyéb intézményeivel is rendszeresen együttműködik. A művelődési ház fontos küldetésének tekinti a helyi művelődő közösségek felkarolását, szakmai támogatását, emellett megannyi tematikus képzés, program színhelye. Összességében elmondható, hogy a Művelődési Központ szolgáltatás alapú közművelődési intézmény, civil ház, információs központ és szabadidőközpont is egyszerre.

A Művelődési Központ nyitvatartása:

Minden nap: 8:00-16:00

Foglalkozások-, és rendszeres program napokon 19:00-ig.

KÖNYVTÁR

Könyvtárunk gyermek- és felnőttrészlegén 6000 különböző szépirodalmi kiadvány és szakkönyv között válogathatnak olvasóink, az állomány folyamatosan frissül. Jelenleg nyolc különböző folyóirat böngészhető helyben, a régebbi lapszámok olvasójeggyel néhány napra haza is vihetők. Már a legkisebbeket is gyereksarokkal, lapozókkal, kortárs gyerekirodalommal várjuk, hiszen nagyon fontos, hogy mihamarabb kialakuljon a könyvek, majd később az olvasás szeretete. De természetesen igyekszünk minden korosztály igényeit kielégíteni: a nagy klasszikusok mellett valamennyi kategóriában megtalálhatóak a legújabb magyar és nemzetközi sikerkönyvek. Online katalógusunkban a teljes állomány szerepel, a részletes kereső alkalmazásával pedig akár tematikára, szerzőre, évszámra is leszűkíthető a kiadványok sora, ellenőrizhető azok státusza.

Azon könyvekre, amelyek épp kölcsönzés alatt állnak, előjegyzés kérhető! Ha elakadt volna a szolgáltatás használatával, vagy ajánlásra lenne szüksége, könyvtáros kollégáink szívesen segítenek! Amennyiben a polcokon sorakozó könyvek között mégsem találja meg kedvenceit, kérjük, írja meg javaslatát!

A könyvtár nyitvatartása:

 • Hétfő: ZÁRVA
  Kedd: 13:00-18:00
  Szerda: 10:00-18:00
  Csütörtök: 10:00-16:00
  Péntek: 10:00-16:00
  Szombat: 9:00-13:00
 • Elérhetőség: 72/610-143

Gyerekkönyvtár – tudnivalók:

16 éves korig a beiratkozás ingyenes, a beiratkozáshoz a szülő által aláírt jótállói nyilatkozat kitöltése szükséges.
Gyerekeknek egyszerre 3 könyv kölcsönözhető, a kölcsönzési idő 4 hét, amely kétszer meghosszabbítható, amennyiben nincs előjegyzés adott kiadványra.

Amennyiben a lejárt határidejű könyvek miatt harmadik felszólító levél is kiküldésre kerül, 1.000.- Ft késedelmi díjat számolunk fel. 

Felnőttkönyvtár – tudnivalók:

Felnőtteknek a beiratkozási díj egy évre 1.500.-, diákoknak (16 éves kor felett) és nyugdíjasoknak 800.- forint, 70 év felett ingyenes.
16 év felett egyszerre 8 könyv kölcsönözhető, a kölcsönzési idő 4 hét, amely kétszer meghosszabbítható, amennyiben nincs előjegyzés adott kiadványra.

Amennyiben lejárt határidejű könyvek miatt harmadik felszólító levél is kiküldésre kerül, 1.000.- Ft késedelmi díjat számolunk fel.