Bemutatkozik a Vitality Drops csapata - Mislenykult

  • Home
  • Bemutatkozik a Vitality Drops csapata

Bemutatkozik a Vitality Drops csapata

2021.05.03. Mislenykult21 Comments Off

Tudatosan vásárolni napjainkban az egyik legnagyobb kihívás. Rengeteg impulzus, ajánlat ér minket nap mint nap, ezért fontos szempont, hogy kitől vásárolunk. Szeretnénk, hogy a kozármislenyiek megismerjék a Mislenyi Portéka helyi piac kínálatát, a hozzánk érkező termelők vállalkozásának történetét.

Elsőként egy helyi kötődésű fiatal, Szabadkai Bence és jó barátja, egyben üzlettársa, Gáspár Levente üzemében jártunk, ahol a gyártásban való részvétel által egyedi élményben volt részünk.

A fiúk hidegen sajtolt olajok, valamint maglisztek gyártásával és forgalmazásával foglalkoznak, melyek a Vitality Drops nevet kapták. Cégüket 2020-ban alapították.

A két fiatal barátsága a középiskolában szövődött, mindketten a PTE Közgazdaságtudományi Karára jártak, dolgoztak vendéglátásban, és folyamatosan saját vállalkozáson törték a fejüket. Minden egy padlásról előkerült olajprésgéppel kezdődött.

„Ezután kezdtünk el komolyabb érdeklődést tanúsítani a hidegen sajtolás iránt.”

Hosszú út vezetett idáig, de a múlt újraéledt, a családi örökségből származó gép most felújítva a gyártás aktív részese. Időt, energiát és magokat nem kímélve a fiúk saját maguk kísérletezték és tapasztalták ki a hidegen sajtolás folyamatát és az ebből származó maradványok őrlési eljárását. Minden magot egyenként meg kellett ismerni ahhoz, hogy mostanra a legjobb minőségű olajat és lisztet zárják az üvegcsékbe és zacskókba. A gyártás során a hangsúly a minőségen és a készítés módján van, ezért kizárólag 100%-ban természetes növényi alapanyagokat használnak fel, és hidegen sajtolják őket. Fontos számukra, hogy a minőségi tanúsítvánnyal rendelkező magok hazai gazdaságból származzanak. Az alapanyagok felkutatása folyamatos, jelenleg 11 különböző magból készítenek olajat és lisztet, de a termékpaletta állandóan bővül. A cégnél minden átgondolt, a minimálisan keletkező hulladék takarmányként újrahasznosul.

„Szeretnénk, ha a termékeink országszerte ismertté válnának, és tevékenységünk minél több embert motiválna az egészséges életmód kiemelkedő fontosságára.”

Ha magáról a folyamatról és a termékek egészségünkre kifejtett jótékony hatásáról többet szeretnének megtudni, akkor minden pénteken 13 órától a Mislenyi Portéka helyi piacon találkozhatnak a Vitality Drops csapatával és termékeik egyre bővülő kínálatával.

Ha szívesen olvasnátok még a Mislenyi Portékáról, Kozármisleny híreiről, helyi érdekességekről, keressétek minden hónap elején a Misleny Magazint postaládátokban! A cikket a májusi lapszámban is megtaláljátok.