Bemutatkozás

A Kozármislenyi Művelődési Központ és Könyvtár NKft. a város közművelődési alapellátó szervezete. Az intézmény működésének célja a kultúraközvetítés, a település művészeti és szellemi értékeinek megismertetése, a hagyományok ápolása, az amatőr alkotók ösztönzése, a szabadidő tartalmas eltöltéséhez kötetlen művelődési formák kínálata – emellett egy olyan közösségi pont megteremtése, ahol a kozármislenyi lakosok, kisebb és nagyobb lakóközösségek helyet, teret, szakértő segítséget kapnak, otthon érezhetik magukat.

Egy kis történelem…

Az épületet 1966-ban társadalmi munkában építette a falu lakossága. 1996 és 1999 között diszkóként, bárként működtette egy helyi vállalkozó. Ezt követően az önkormányzat lett az üzemeltető, az épületet felújították, és ismét művelődési funkciót kapott. 2006-ban – az újbóli felújításnak köszönhetően – a létesítmény két további teremmel bővült.

A művelődési ház 2009-ig csupán közösségi színtérként működött, majd JÉÁMK név alatt egyesült a bölcsőde, óvoda, iskola és a könyvtár intézményével. 2015-től funkcionál önállóan, nonprofit formában, még ebben az évben a Városi Könyvtár is az épületbe költözött. Több szükségszerű névváltoztatást követően 2019 júniusa óta a hivatalos megnevezés: Kozármislenyi Művelődési Központ és Könyvtár NKft.

Miért érdemes ellátogatni hozzánk?

A Művelődési Központ a település központjában, csodás környezetben helyezkedik el, része a területileg egységet képező oktatási, kulturális és sportközpontnak. A kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyók számtalan tematikus foglalkozás és program között válogathatnak. Könyvtárunkban a nagy klasszikusok mellett megtalálhatók a legújabb kortárs magyar és nemzetközi kiadványok, színes, népszerű alkotásokkal teletűzdelt gyerekkönyv részlegünkön olvasósarokkal várjuk már a legkisebbeket is. Az épület főbejáratánál elhelyezkedő Mokka Kultúrpresszó különleges kávé és sütemény kínálattal várja vendégeinket, péntekenként Mislenyi Portéka helyi piacunkon kozármislenyi és a szomszédos települések termelőitől vásárolhatnak a kilátogatók. A létesítmény szomszédságában kialakított, a modern kisvárosra jellemző infrastruktúra: a horgásztó körüli rekortán futópálya vagy a nemrég felújított játszótér pedig remek helyet biztosít a további találkozásoknak.

Ha mindez nem lenne elég, kedves, segítőkész, szakmailag felkészült csapattal várjuk, segítjük az érdeklődőket! Keressen minket bizalommal!