Keresés a weboldalon

Művelődési Ház

Tájház

Városnap

Idén három napos lesz a Városnap

Szeptember 9-én, 10-én és 11-én minden korosztály megtalálja a neki való szórakozást az idei városnapi forgatagban!

Pénteken délután 17.00 órakor Áldozó László amatőr festőművész „Kozármisleny” című kiállításának megnyitójával kezdődnek a városnapi programok. Aznap a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Józsa Gergely Néptánc Egyesület szervezésében „Hagyományok határok nélkül” programsorozatban néptánccsoportok bemutatóival folytatódik a program a Művelődési Ház mellett felállított nagyszínpadon, melyet dalest követ, majd utcabál (Tajti Music) zárja a pénteki eseményeket.

Szeptember 10-én, szombaton délelőtt a Városházán ünnepi testületi üléssel veszi kezdetét a második nap, ahol átadják a városi kitüntetéseket is. A nagyközönség is megnézheti a Koasz várának makettjét, valamint egy kis kiállítás keretében megismerkedhet Pag városával (Horvátország). A programot a Kozármislenyi Művészeti Iskola művésztanárainak előadása színesíti.

A Művelődési Ház és környéke a családi programoknak ad helyet. A látványtónál horgászverseny lesz, amelyre előzetes jelentkezéseket szeptember 7-éig várnak a szervezők a 06-30/385-0555 telefonszámon.  A benevezett 25 fő közül az első három legtöbb halat horgászó résztvevő kupát és ajándékcsomagot kap az eFeF Kft. felajánlásából. Gyülekező 6.30-tól, a  verseny 7.00-től 11.00-ig tart. A hagyományos Bográcsos kakaspörkölt-főző versenyen a regisztrált csapatok 8.00 órakor kezdhetnek hozzá a főzéshez. Előzetes jelentkezés Mezei Endrénél a 06-30/936-0094 vagy Farkas Zsoltnál a 06-30/979-5137 telefonszámokon.

A Családi ligetben „csak ügyesen és bátran” lehet szórakozni. 9.00 órától sportbemutatókkal várjuk a családokat. 10.30-kor veszi kezdetét a Hahó együttes koncertje. A Kaptár Egyesület tagjaival kézműves foglalkozásokon próbálhatják ki kézügyeségüket az érdeklődők. A bátorságot tesszük próbára a Kalandpark meglepetés játékaival, a kicsik a LEGO-kiállításon és játszóházban szórakozhatnak. A Pécsett jól ismert ParaPark teraszán a logikáé lesz a főszerep. 15.00 és 18.00 óra között a véradókat várja a Magyar Vöröskereszt.

A Nagyszínpadon szombaton 14.00 órakor fúvós zenei koncerttel kezdődik a délutáni programsorozat. A folklór műsorban az egyik házigazda, a Nasi Ljudi Egyesület horvát nemzetiségi vendégei, valamint a Józsa Gergely Néptánc Egyesület meghívottjai, erdélyi táncosok mutatkoznak be.

Este a színpadon a helyi rock-sztárok kapnak helyet. Itt lesz Dirty Nancy és a Rudan Joe Band. A hagyományos tűzijáték 20.30-kor kezdődik, majd Josh, a Romantic, Giiza & En.I.el, a HooDiz és a ByTheWay zenélnek.

A Művelődési Ház mögött felállított sátorban 23.00 órától éjjel 2.00 óráig dübörög majd a Retro Party.

            A szeptember 11-ei, vasárnap délutániCantica Nova kórus VI. Kórustalálkozója is kapcsolódik a városnapi programhoz. A 14.30-kor kezdődő eseménynek az Assisi Szent Ferenc rendi templom ad helyet.

Jöjjön el, ünnepeljen velünk!

A rendezvény szponzorai: Kozármislenyi Önkormányzat, OTP Bank Nyrt., Szigetvári Takarékszövetkezet

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.