Keresés a weboldalon

Művelődési Ház

Tájház

Kölcsönzés

A kölcsönzés általános szabályai

A Könyvtár nyitva tartási idejében, névre szóló, érvényes olvasójeggyel lehet igénybe venni.

A Könyvtár az állományának meghatározott részét kölcsönözhetővé teszi. A kölcsönözhető dokumentumok köréről, számáról, a kölcsönzés határidejéről a Könyvtár a kölcsönzés helyén és a Könyvtár honlapján tájékoztatja olvasóit. A Könyvtár biztosítja, hogy a használó személyesen, telefonon, ill. interneten a fennálló tartozásairól tájékozódhasson.

 

A kölcsönzési határidő, ha a mű nincs előjegyezve, illetve nem kérik többen, legfeljebb két alkalommal meghosszabbítható. Hosszabbítani lehet személyesen, telefonon, interneten. (Pécsi u. 1.; 72/610-143; This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

A kölcsönzési határidő lejárta után visszaadott könyveket a lejárat utáni naptól, függetlenül a felszólítás kiküldésétől, automatikusan napi késedelmi díj terheli, melynek mértéke az adott gazdálkodási év elején kerül megállapításra. A késedelmi díj mértékéről a Könyvtárban, illetve a Könyvtár honlapján tájékozódhat.

A kölcsönzési határidő követése és betartása az olvasó kötelessége. A késedelemben levő könyvek visszaadására a Könyvtár felszólítja olvasóit. A többszöri felszólításra sem rendezett tartozások esetén a Könyvtár jogi úton érvényesíti követelését.

A dokumentumok kölcsönzésére vonatkozó tudnivalók

Állomány neve

Kölcsönzési idő

(nap)

Kölcsönözhető

dokumentumok száma

Hosszabbí-tások

száma

Felnőtt

 

30 nap

8

2

Gyerekkönyvek

30 nap

3

2

Kézikönyvek

zárástól nyitásig

2

-

Időszaki kiadványok

zárástól nyitásig

2

-

CD/DVD

20 nap

2

-